Spanje wint het kampioenschap

De Europacupfinale van 2024 begint in het Olympisch Stadion in Berlijn. Het Spaanse team versloeg Engeland met 2:1 en won alle zeven wedstrijden om het kampioenschap te winnen. Lamine Yamal, die op 13 juli net zijn 17e verjaardag vierde, vestigde nog twee voetbalrecords. Spanje heeft de Europa Cup drie keer eerder gewonnen, terwijl het beste resultaat van Engeland in dit evenement de tweede plaats was.

Spanje EK 2024 kampioen Voetbalshirts Kopen, De weg naar promotie van het Spaanse team is behoorlijk overtuigend. Na zich als eerste te hebben gekwalificeerd vanuit de “Group of Death”, versloeg het Spaanse team eerst gemakkelijk het Georgische team en schakelde vervolgens de favoriete Duitse en Franse teams uit. Het promotieproces van Engeland was relatief spannend. Als tweede in de groepsfase kregen ze het eerste doelpunt tegen in de drie knock-outwedstrijden. Gelukkig voltooiden ze uiteindelijk de ommekeer en bereikten ze de finale van twee opeenvolgende bekercompetities.

Na aanvang van de finale was het Spaanse team de dominante ploeg. Maar de Engelse verdediging was relatief solide en het spel was relatief evenwichtig. In de 24e minuut stal de Spaanse ploeg de bal op de aanvalshelft en werd het schot van Lamine Yamal geblokt. Na 40 minuten van de wedstrijd organiseerde het Engelse team geleidelijk een offensief. In blessuretijd zorgde Phil Foden voor het eerste schot van Engeland op doel in de eerste helft, maar zijn schot werd geconfisqueerd door Unai Simón.EK 2024 Spanje Lamine Yamal #19 Thuis tenue

Voor aanvang van de tweede helft verving Martín Zubimendi de geblesseerde Rodri Val, wat een zware nederlaag betekende voor de Spaanse ploeg. Het was echter het Matador-legioen dat als eerste de impasse doorbrak. In de 47e minuut lanceerde het Spaanse team een ​​snelle aanval vanaf de rechterkant. Lamine Yamal sneed terug en stuurde een assist, die achterop kwam, pushte en scoorde. Nadat hij de jongste speler was die in de Europa Cup-finale verscheen, werd Lamine Yamal de jongste assistent in de Europa Cup-finale. Uiteindelijk won het Spaanse team met 2:1 en werd voor de vierde keer in de teamgeschiedenis gekroond tot Europa Cup-kampioen.